Ugrás a tartalomra

Szabadkán tárgyalt Szili Katalin (videó)

2017.05.31
14:00
A szülőföldön való megmaradás egyik alapja a megélhetés biztosítása - nyilatkozta Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott tegnap este Szabadkán
A szülőföldön való megmaradás egyik alapja a megélhetés biztosítása - nyilatkozta Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott tegnap este Szabadkán. Szili Katalin a Magyar Nemzeti Tanács meghívására érkezett az észak-bácskai városba. Látogatása során tájékoztatást kapott az MNT és a Prosperitati Alapítvány eddigi működéséről. szili katalin szabadkan 2 Szabadkán a Magyar Nemzeti Tanács székházában találkozott a szerbiai magyar kisebbségi önkormányzat és a VMSZ képviselőivel. A külhoni magyarság gazdasági támogatása elengedhetetlen - hangsúlyozta Szili Katalin magyar miniszterelnöki megbízott. A vajdaságban élő magyarság számára ne csak a kultúra, az oktatás, a hagyományok őrzése, a tájékoztatáshoz való hozzáférés, a nyelvgyakorlás legyen biztosított, hanem a megélhetés is - tette hozzá Szili Katalin. „Nagyon jó kooperáció alakult ki a magyar közösség, illetve az anyaország között, ami a gazdaságfejlesztést jelenti. Megbeszélést folytattam Pásztor Bálint képviselő úrral is, aki tájékoztatott az elmúlt időszak jogalkotási eseményeiről, és ugyancsak a Magyar Nemzeti Tanács elnökével, Hajnal Jenő úrral beszéltünk arról, ami a magyarság intézményrendszerét jelenti, hogy hogyan működik a Magyar Nemzeti Tanács.” szili katalin szabadkan 1 Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár is tárgyalt a magyar miniszterelnöki megbízottal. A VMSZ-es politikus a vajdasági magyarság politikai eredményeiről számolt be Szili Katalinnak. Nyilas elmondta, egy leendő kiadvány létrehozásáról tárgyaltak a miniszteri megbízottal. A tervezett kiadvány többek között közjogi témákat ölel fel. Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „Beleértve az alkotmányos rendelkezéseket, a tartományi statútum rendelkezéseit, a nemrég elfogadásra került kisebbségi cselekvési tervet, közben az egyes törvényeink módosítását, de ugyanakkor a gazdaságfejlesztési stratégia egyes elemeit és a Prosperitati tevékenységét is, és a Magyar Nemzeti Tanács eddig elért eredményeit.”



A tervezett kiadvány a vajdasági magyarság jogérvényesítésének keresztmetszetét fogja adni - tette hozzá Nyilas Mihály. A kiadvány bevezetőjét Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke fogalmazza meg.
MNT
Szabadka
Szili Katalin

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.