Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

A szerb katonaság helikopterei a jarinjei ellenőrzőpont felett köröztek

2021.09.25
07:29
2021.09.25
07:58
Forrás
Vajdaság Ma, Szerbiai RTV
Továbbra is feszült a helyzet a szerb-koszovói határon.

A szerb katonaság helikopterei a jarinjei ellenőrzőpont felett köröztek tegnap délután. A helyszínen pénteken két orosz harci helikopter is megjelent - írja a Vajdaság Ma hírportál. Ez olyannyira nyugtalanságot keltett, hogy a koszovói rendőrség különleges egységének egyik tagja gépfegyverét a helikopterekre irányította. Néhány perc után azonban a légi járművek elhagyták a helyszínt, számolt be az RTS.

A pristinai vezetés ellen továbbra is tiltakoznak a szerbek a jarinjei és brnjaki határátkelő közelében. A helyszínen tartózkodnak a koszovói különleges egység, a Rosu tagjai is. Nebojša Stefanović védelmi miniszter minap a helyszínre látogatott, és kijelentette, a szerbiai katonaság kész megvédeni a népét, amennyiben bárki veszélyeztetné őket.

Koszovó
a

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.