Ugrás a tartalomra

A szerb kormányfő a hamburgi polgármesterrel tárgyalt (videó)

2016.10.31
14:55
Újabb németországi befektetőket kell Szerbiába csábítani - nyilatkozta Aleksandar Vučić
Újabb németországi befektetőket kell Szerbiába csábítani - nyilatkozta Aleksandar Vučić. A szerb miniszterelnök Olaf Scholz hamburgi polgármesterrel tárgyalt Németországban. Vučić kifejtette, azt szeretné, ha a hamburgi régió és Szerbia közötti árucsere forgalom értéke meghaladná a negyven millió eurót. Ez az összeg ugyanis a 2016 januárjától-júliusig terjedő időszakban mindössze 32 millió euró volt. Hamburg első embere üdvözölte Belgrád EU-integrációs törekvéseit. Elmondta, a német vezetés minden támogatást megad a szerb kormánynak, hogy mielőbb az Európai Unió teljes jogú tagállama lehessen.



Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „Együtt kell dolgoznunk, hogy még több német befektetőt csábítsunk az országba. Megbízható gazdasági légkör kialakítását szeretnénk. Jó lenne, ha minél jobb helyet érnénk el a Világbank üzleti listáján. Az elmúlt években sikerült a legjobb tíz állam közé kerülnünk. Remélem, hogy sikerül több hamburgi és német befektetőt az országunkba vonzani.”
Hamburg
befektető

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.