Ugrás a tartalomra

Szerb-magyar belügyminiszteri találkozót tartottak a Horgos-Röszke határátkelőhelyen

2023.10.30
16:21
2023.10.31
07:49
Forrás
Pannon RTV
Bratislav Gašić és Pintér Sándor a migráció elleni közös fellépésről is egyeztetett.

Megegyeztek, hogy egy magyar rendőr közösen a szerb kollégákkal mindig a terepen lesz az emberkereskedők letartóztatásakor annak érdekében, hogy minél könnyebben megvalósuljon az információcsere a felek között, ami az illegális bevándorlást illeti.

Elfogadtak egy javaslatot arról, hogy egy közös munkacsoportot hoznak létre a két belügyi tárca részvételével a migráció hatékonyabb kezelése érdekében. A szerb belügyminisztérium képviselői javaslatot terjesztettek elő az áruk és a személygépjárművek határon való gyorsabb áthaladása érdekében, továbbá a Budapest-Belgrád vasútvonalon majdan közlekedő vonatok vám- és útlevél ellenőrzésére vonatkozóan is.

A találkozó után a magyar rendőrök szerb kollégáiknak bemutatták az automatikus útlevél-ellenőrzési rendszert is.

Bratislav Gašić
Pintér Sándor
Szerbia
Magyarország
Horgos-Röszke autópálya határátkelő

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.