Ugrás a tartalomra

Szerb-magyar belügyminiszteri találkozót tartottak a Horgos-Röszke határátkelőhelyen

2023.10.30
16:21
2023.10.31
07:49
Forrás
Pannon RTV
Bratislav Gašić és Pintér Sándor a migráció elleni közös fellépésről is egyeztetett.

Megegyeztek, hogy egy magyar rendőr közösen a szerb kollégákkal mindig a terepen lesz az emberkereskedők letartóztatásakor annak érdekében, hogy minél könnyebben megvalósuljon az információcsere a felek között, ami az illegális bevándorlást illeti.

Elfogadtak egy javaslatot arról, hogy egy közös munkacsoportot hoznak létre a két belügyi tárca részvételével a migráció hatékonyabb kezelése érdekében. A szerb belügyminisztérium képviselői javaslatot terjesztettek elő az áruk és a személygépjárművek határon való gyorsabb áthaladása érdekében, továbbá a Budapest-Belgrád vasútvonalon majdan közlekedő vonatok vám- és útlevél ellenőrzésére vonatkozóan is.

A találkozó után a magyar rendőrök szerb kollégáiknak bemutatták az automatikus útlevél-ellenőrzési rendszert is.

Bratislav Gašić
Pintér Sándor
Szerbia
Magyarország
Horgos-Röszke autópálya határátkelő

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.