Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerbia Külügyminisztériuma/Branko Lazić

Szerbia átadja Romániának a vajdasági románság jelképes központjának tulajdonjogát

2022.06.27
18:30
Forrás
MTI
Szerbia átadja Romániának a verseci Luceafarul épületkomplexum tulajdonjogát - erről hétfőn írt alá megállapodást a román és a szerb külügyminiszter Bukarestben.

Bogdan Aurescu rámutatott: a térség román elitje által 120 éve épített 2400 négyzetméteres ingatlan jelképes értékkel bír a szerbiai románság számára. Az épületet Románia a verseci főkonzulátus székhelyeként, valamint a román kultúra és önazonosság szolgálatába állított rendezvényközpontként akarja használni. Nikola Selaković megköszönte Romániának, hogy támogatja Szerbia területi integritását, európai integrációját, és tiszteletben tartja a területén élő szerb kisebbség jogait.

Nikola Selaković
Szerbia
Románia

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.