Ugrás a tartalomra

Szerbia és Koszovó ismét az Interpol-tagság miatt feszült egymásnak

2019.03.01
18:04
Forrás
MTI
Koszovó ismét beadta csatlakozási kérelmét az Interpol nemzetközi rendőri szervezethez.

Legutóbb a tavalyi év végén nyílt lehetősége arra, hogy Koszovó felvételt nyerjen az Interpolba, ám Szerbia ezt sikeres lobbizással megakadályozta. A sikertelen próbálkozás után, február végén Pristina ismét kérte a felvételét. Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter erre azonnal levélben fordult a rendőri szervezet elnökéhez és főtitkárához. Arra kéri őket, hogy ne foglalkozzanak a koszovói kérelemmel, mert semmi sem változott az Interpol Dubajban megtartott novemberi közgyűlése óta. Mivel nincsenek új elemek a koszovói beadványban, nincs szükség ismét tárgyalni a felvételről - hangsúlyozta.

Interpol
Koszovó

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.