Ugrás a tartalomra

Szerbia európai uniós integrációjáról Deli Andorral

2023.06.22
16:59
Forrás
Pannon RTV
Nem született közös határozat az Európai Parlament és a Szerbiai Képviselőház stabilizációs és társulási megállapodással foglalkozó bizottságának együttes ülésén.

Erről is kérdeztük Deli Andor európai parlamenti képviselőt a kétnapos ülést követően Belgrádban, ahogy arról, hogyan alakul most Szerbia európai uniós integrációja.

Tizenötödik együttes ülését tartotta az Európai Parlament és a Szerbiai Parlament azon bizottsága, amely a stabilizációs és társulási megállapodásban foglaltakkal foglalkozik. Deli Andor európai parlamenti képviselővel beszélgettünk a kétnapos ülésről, az ott elhangzottakról: „Az az igazság, hogy már jól ismert, azt gondolom, mindenki számára, hogy az Európai Parlament az elmúlt időszakban, az elmúlt pár évben rendkívül kritikus hangokat ütött meg, ami Szerbiát illeti. Egyáltalán nem mutatta a jelét annak, hogy egyfajta megértése lenne az ország komplikált nehéz helyzetére vonatkozóan. És ebből fakadtak a különböző olyan jelentések, rezolúciók, határozatok, amelyekben Szerbia nagyon sok kioktatást, kritikát kapott meg. Azt gondolom, hogy túlzottan kritikus hangnemben, és ez egyszerűen azt hiszem, hogy ez az ülésre is rányomta a bélyegét. Én reménykedtem abban, amikor ideérkeztünk, hogy esetleg a személyes találkozó egyfajta közeledését fogja jelenteni az álláspontoknak. Ugyanakkor úgy néz ki, hogy a parlamentnek, az Európai Parlamentnek a mainstreamje, tehát a fősodorbeli képviselőtársak nem tanúsítottak ilyen megbékülésre való hajlandóságot. Úgyhogy az is eredményezte azt a helyzetet, hogy nem született egy közös nyilatkozat a bizottság közös együttes üléséről.”

Szerbia
EU
Európai Unió
Deli Andor
Európai Tanács

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.