Ugrás a tartalomra

Szerbia támogatja Ukrajna területi integritását

2022.02.25
22:48
Forrás
Pannon RTV
Erről beszélt a Nemzetbiztonsági Tanács ülését követően Aleksandar Vučić, amikor az ülésen meghozott 15 pontból álló döntéssort ismertette.

Szerbia államfője sajnálatát fejezte ki az Ukrajnában történtek miatt. Kiemelte, hogy Belgrád a békés megoldás híve. Ugyanakkor elmondta, hogy az országnak nem érdeke, hogy bármilyen szankciót vezessen be Oroszországgal szemben. Jelezte, hogy Szerbia katonailag független és megőrzi neutralitását, ezért azt is elmondta, hogy a más államokkal közösen tervezett hadgyakorlatokat lemondják. A folyamatban lévőket pedig meghatározatlan időre felfüggesztik. A szerb elnök kifejtette, hogy a nemzetközi jogot fogják alapul venni és ez alapján fognak cselekedni, dönteni a továbbiakban is. A szerbiaiakat pedig arra kérte, hogy ők is az ország érdekeit tartsák szem előtt.

A Szerb Köztársaság az esetleges korlátozó intézkedések és szankciók bármely ország, így Oroszországgal szembeni bevezetésénél is kizárólag a saját létfontosságú gazdasági és politikai érdekeit fogja szem előtt tartani. Olyan államként, amely a közelmúltban megtapasztalta a nyugati szankciókat, és amelynek honfitársait a Boszniai Szerb Köztársaságban ma is szankciókkal sújtják, úgy véljük, nem létfontosságú politikai érdek, hogy szankciókat vezessünk be bármely ország képviselői, vagy gazdasági szereplői ellen.”

Ukrajna
Szerbia
Ukrán válság

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.