Ugrás a tartalomra

Szerbia teljesítené a biocid termékekre vonatkozó uniós rendelet követelményeit

2021.11.09
14:15
2021.11.09
16:17
Forrás
Pannon RTV
Az ország tájékoztatta az Európai Uniót a környezetre is veszélyes vegyi anyagokra vonatkozó szabályozással kapcsolatos álláspontjáról.

Szerbia tájékoztatta az Európai Uniót a kártevő élőlények ellen használt biocid termékek, a környezetre is veszélyes vegyi anyagokra vonatkozó szabályozással kapcsolatos álláspontjáról - emelte ki Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője.

A szerbiai parlament rendes ülésszakának 6. ülésén elhangzott, az ország az elkövetkező időszakban teljesíteni akarja a biocid termékekre vonatkozó uniós rendelet követelményeit.

"Szerbia teljesítette a 4-es klaszter megnyitásának feltételeit, a zöld menetrend pedig különösen fontos a környezetvédelemről szóló, 27. csatlakozási fejezet szempontjából. Ez egyrészt összefogná azokat a törvényeket, amelyek a környezetvédelmet szolgálják, valamint az emberek és az állatok egészségét. Biztos vagyok abban, ahogyan szerintem a miniszter és a minisztérium munkatársai is, hogy az erről a fejezetről szóló tárgyalások nem lesznek sem könnyűek, sem pedig olcsóak. Hogy megtörténhessen a harmonizáció, ahhoz 700 szabályozást kell elfogadni. Annak érdekében, hogy Szerbia megfeleljen az Európai Unió normáinak."

unió
biocid termék
Szerbia
rendelet
Kovács Elvira

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.