Ugrás a tartalomra

Szerbia uniós csatlakozása javítana a régió biztonságán

2023.05.05
12:31
2023.05.05
17:41
Forrás
Pannon RTV
A Szerbia és Magyarország közötti katonai együttműködés fontosságát hangsúlyozta stábunknak Szalay-Bobrovniczky Kristóf Budapesten.

A magyar honvédelmi miniszter úgy fogalmazott, Szerbia uniós csatlakozása nagyban javítana a régió biztonságán. A politikus a szerbiai iskolai támadások kapcsán részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak: „Engedje meg, hogy a magyar kormány nevében és a magam nevében is kifejezzem részvétemet a szörnyű dolgokkal kapcsolatban, amik történtek Szerbiában. Sok erőt, és az Isten segítségét kérem ebben a nehéz helyzetben. És igen, Magyarország számára rendkívül fontos a déli szomszédunk biztonsága és jóléte, és mint minden déli szomszédunkkal, Szerbiával is kifejezetten közeli politikai, diplomáciai, gazdasági és katonai kapcsolat kiépítésére törekedünk. Jártam többször most már Szerbiában és komoly, mélyreható tárgyalásokat folytattunk a védelmi miniszter barátommal, részben védelemipari lehetséges együttműködésről, részben pedig egyéb katonai együttműködésekről.

Szerbia
Szalay-Bobrovniczky Kristóf

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.