Ugrás a tartalomra

Szerbiába látogatott Reuvén Rivlin izraeli államfő

2018.07.26
12:01
2018.07.26
16:23
Forrás
Pannon RTV
Az esemény történelminek mondható, hiszen izraeli elnök korábban sohasem járt Szerbiában. A politikust többek között Aleksandar Vučić szerb államfő fogadta, akivel több fontos témáról is egyeztettek.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Katonai tiszteletadás mellett fogadta ma a Szerbia Palota előtt Aleksandar Vučić Reuvén Rivlin izraeli elnököt. A fogadáson a szerb kormány több tagja is megjelent, akik kézfogással köszöntötték az izraeli államfőt. Reuvén Rivlin örömét fejezte ki, hogy ő az első izraeli államfő, aki Szerbiába látogat. A politikus bízik benne, hogy hamarosan ő is vendégül láthatja szerbiai kollégáját. A két államfő a politikai mellett gazdasági témákról is egyeztetett.

Reuvén Rivlin, államfő, Izrael: „Büszkék vagyunk a nagyszámú izraeli befektetésre Szerbiában. A mi vágyunk és kötelességünk, hogy igazi partnerei legyünk azoknak, akikkel karöltve együtt fejlődhetünk és juthatunk előre. Nagyon elégedett lennék, ha azt láthatnám, hogy országaink együttműködése erősödik.”

Foto: Tanjug/Zoran Zestic

Aleksandar Vučić szerint Szerbia és Izrael jó viszonyt ápol egymással, ami a gazdasági együttműködésben is megmutatkozik. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Szeretnénk, ha még több izraeli cég érkezne Szerbiába. Még jobb és még eredményesebb együttműködést szeretnénk megvalósítani országaink között. Bízunk benne, hogy még több izraeli turistát tudunk felbátorítani arra, hogy országunkba látogasson. Ezzel egyidejűleg pedig polgárainkat is biztatjuk, hogy még tömegesebben látogassanak Izraelbe, Jeruzsálembe és Tel-Avivba is.”

Vučić köszönetet mondott Reuvén Rivlinnek, amiért Izrael Koszovót Szerbia részének tekinti.

Aleksandar Vučić
Reuven Rivlin
Maja Gojković
Alona Fisher-Kamm
Belgrád

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.