Ugrás a tartalomra

Szerbiának meg kell állapodnia az IMF-fel

2017.07.03
15:12
2017.10.04
12:00
Az új kormányfő a Nemzetközi Valutaalappal való megállapodásra fókuszál.

Szerbia most arra összpontosít, hogy még az év végéig megállapodjon a Nemzetközi Valutaalappal az országnak folyósítandó készenléti hitelcsomagról - nyilatkozta Ana Brnabić.A kép eltávolítva. A szerb kormányfő elmondta: csak azután kérnek majd újabb ajánlatot az IMF-től, miután megegyeztek az előző csomagról. A miniszterelnök elmondta: folytatja azokat a gazdasági reformokat, amelyeket Aleksandar Vučić indított el. Brnabić kifejtette: az idei év első negyedében mintegy 1,2 százalékkal nőtt a gazdaság, ami bizakodásra adhat okot. A Nemzetközi Valutaalap követelései között szerepel a közszférában dolgozók létszámának további csökkentése, illetve az is, hogy zárják be a veszteséges cégeket. (Tanjug, kép: Tanjug)

IMF
hitel
megállapodás

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.