Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Egyetlenegy migránst sem fogadtunk be

2018.01.20
12:32
2018.01.20
12:39
Forrás
hirado.hu
A magyar külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, a Genfi Egyezmény nem vonatkozik a tömeges illegális bevándorlásra, és semmi köze sincs a betelepítési kvótához sem.

A menekültek Genfi Egyezmény alapján való befogadása, valamint a tömeges illegális bevándorlás közötti különbséget hangsúlyozta a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjúban Szijjártó Péter. A magyar külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: "mi egyetlenegy migránst sem engedtünk be, és egyetlenegyet sem fogunk beengedni". Kifejtette: Magyarország minden nemzetközi megállapodást betart, ilyen a schengeni külső határok védelme és a Genfi Egyezmény is. Azok, akik oltalmazotti státuszt kaptak, a törvényeket betartva adták be kérelmüket, amit a hatóságok a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően elbíráltak. Aki oltalmazotti státuszt kapott, addig itt maradhat, amíg hazájában fenyegetettségnek van kitéve, de a veszély elmúlta után haza kell térnie – ismertette a miniszter.

 

Szijjártó Péter
migráns
migráció

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.