Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Ha Ukrajna nem adja vissza a magyarok jogait, nagyon bonyolult helyzetbe kerülnek

2023.09.22
08:51
2023.09.22
08:57
Forrás
MTI
A magyar külgazdasági és külügyminiszter az ukrajnai magyar kisebbségről elmondta, százötvenezer magyar él ott, és az ő jogaik csorbítása nem Zelenszkij elnökkel kezdődött, hanem már 2015-ben.

Ha Ukrajna visszaadná az ukrajnai magyar kisebbség jogait, az megkönnyítené Magyarország hozzá való viszonyulását például Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a CNN-nek adott interjúban.Lehetnénk barátok, lehetnénk szövetségesek, de az, hogy elvesznek minden jogot a magyar kisebbségtől, hogy anyanyelvükön férhessenek hozzá az oktatáshoz, a médiához, a kultúrához, ez konfliktust okoz kettőnk között - hangsúlyozta Szijjártó. Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásairól azt mondta, ha nem adják vissza a magyarok jogait, nagyon bonyolult helyzetbe kerülnek mivel a nemzeti kisebbségek jogai és azok tiszteletben tartása nagyon fontos európai kérdés.

Szijjártó Péter
ukrajnai magyar kisebbség
Volodimir Zelenszkij

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.