Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Közép-Európa a kontinens növekedési motorja

2017.07.10
19:12
2017.10.04
12:04

Rendkívüli mértékben felértékelődik a visegrádi és a közép-európai együttműködés

Rendkívüli mértékben felértékelődik a visegrádi és a közép-európai együttműködés, mert a jelenlegi kiélezett helyzetben nőtt a jelentősége annak a józan észre és racionalitásra épülő politikának, amelyet ezek az országok folytatnak – mondta Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

A visegrádi csoport, azaz a V4-ek magyar elnökségének első külügyminiszteri találkozója keretében tartott üzleti fórumon Szijjártó Péter kijelentette: Közép-Európa mára az európai kontinens legversenyképesebb és legbiztonságosabb régiójává vált. Az ésszerű gazdaságpolitika nyomán a V4 és Közép-Európa gazdasági növekedése meghaladja az európai átlagot, nem véletlenül hívják ezt a térséget Európa növekedési motorjának – mutatott rá. (MTI)

Szijjártó Péter
V4. gazdaság

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.