Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Magyarország nem köteles elviselni hazugságokat még az Egyesült Államok elnökétől sem

2024.03.12
19:20
Forrás
hirado.hu
A magyar kormány bekérette az amerikai nagykövetet

Magyarország nem köteles elviselni hazugságokat még az Egyesült Államok elnökétől sem - emelte ki Szijjártó Péter Budapesten. A magyar külgazdasági és külügyminiszter közölte: a kormány bekérette az amerikai nagykövetet Joe Biden előző heti, Orbán Viktorral kapcsolatos kijelentései miatt, miszerint a magyar kormányfő nem hisz a demokráciában.

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy rendkívüli mértékben megnehezíti a kétoldalú kapcsolatokat a nagykövet megnyilatkozása, miszerint az a hivatalos amerikai pozíció, hogy itt, Magyarországon mi diktatúrát építünk, ugyanis ezzel nem a kormányt, hanem az országot sértik meg. A miniszter Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentéséről szólva, miszerint a magyar kormány nagyon veszélyes játékot játszik Oroszországgal, azt mondta, hogy ami veszélyes, az maga a háború. „A béke reménye szempontjából a Donald Trump elnökkel folytatott találkozó kifejezetten biztató volt” – jelentette ki Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.