Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter: Magyarország álláspontja a gázai válságot illetően egyértelmű és változatlan

2024.03.11
21:27
Forrás
MTI
Magyarország álláspontja a gázai válságot illetően egyértelmű és változatlan - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter közlése szerint megerősítette Amiháj Siklinek, az izraeli kormány diaszpóraügyi miniszterének, hogy Magyarország a lehető leghatározottabban elítéli a Hamász terrortámadását, elismeri, hogy Izraelnek joga van megvédeni önmagát, és úgy gondolja, hogy a terrorellenes műveletek sikere nemcsak Izraelnek, hanem az egész nemzetközi közösségnek is az érdeke. A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország kitart az Izrael által is nagyra becsült felelős migrációs politika mellett, amelynek egyik következménye, hogy Magyarországon minden vallási közösség biztonságban tudhatja magát. A nyugat-európai országok egy jelentős részével ellentétben Magyarországon nem lángolt fel a modern kori antiszemitizmus, és azt nem fogjuk engedni a jövőben sem - fogalmazott. Szijjártó Péter közölte: büszkék vagyunk arra, hogy Közép-Európa egyik legnagyobb zsidó közössége itt, Magyarországon békében és nyugodtan élhet és ápolhatja identitását, hagyományait és vallását. Magyarország továbbra is mindent meg fog tenni a még remélhetőleg életben lévő magyar állampolgár kiszabadítása érdekében - zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter
Magyarország
Gázai övezet

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.