Ugrás a tartalomra

Szijjártó: szankciókat csak akkor kell meghozni, ha valami történik

2022.02.09
22:16
2022.02.10
07:24
Forrás
Mandiner, Euronews
Oroszország ellen eddig is voltak érvényben szankciók, de nem működnek - mondta a magyar külügyminiszter.

Magyarország nem akarja megbontani az unió egységét, eddig azért nem vétózta meg a szankciókat Oroszország ellen - nyilatkozta a Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a franciaországi Lyonban, az Euronews központi stúdiójában. A kérdésre, hogy Magyarország az EU és a NATO tagjaként támogatna-e újabb szankciókat Oroszország ellen, ha az mégis megtámadná Ukrajnát, azt válaszolta: "Erre nem is akarunk gondolni." Szijjártó Péter szerint Ukrajnától több ezer kilométerre lévő országokban könnyen beszélnek a legrosszabb eshetőségről.

A Bloomberg hírügynökség hétvégi bakijára utalva azt mondta, úgy tűnik, nekik nem felelőtlenség, hogy kitegyenek a weboldalra egy hírt, miszerint a hadjárat megkezdődött. A mi régiónkban viszont ez a mi életünkről szól. Számunkra, kisebb közép-európai országok számára nagyon veszélyes lenne az, ha erőszakos események történnének - fogalmazott Szijjártó. Magyarország eddig megszavazta az Oroszország elleni uniós szankciókat, nem vétózott, mert nem akarta bomlasztani az európai egységet.

A tárcavezető hozzátette, már eddig is voltak érvényben szankciók Oroszország ellen. A szankciókat csak akkor kell meghozni, ha valami történik. Ez az első dolog. A második pedig az, hogy ezek a szankciók nem működnek - tette hozzá a magyar miniszter. Németország és Oroszország, illetve Franciaország és Oroszország kereskedelme is nőtt a korábbi szankciók bevezetése óta, ezért Szijjártó Péter őszinte elemzést sürget az érvényben lévő szankciókról.

Szijjártó Péter
szankciók

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.