Ugrás a tartalomra

Szkopjei hivatalos látogatáson tartózkodik a szerb államfő

2018.04.27
12:43
2024.03.19
08:39
Forrás
Blic, Szerbiai RTV
Egy napos hivatalos látogatáson tartózkodik Aleksandar Vučić Szkopjéban. A szerb államfő a Brdo-Brioni folyamat elnevezésű fórum képviselőivel találkozik a macedón fővárosban.

A találkozó a délutáni órákban kezdődött, melyen több elnök, miniszterelnök és vezető európai hivatali személy is részt vesz. Mások mellett jelen van Kolinda Grabar Kitarović horvát, Borut Pahor szlovén, Filip Vujanović montenegrói és Ilir Meta albán államfő. Az eseményen továbbá részt vesz Bosznia-Hercegovina elnökségének elnöke, Bakir Izetbegović és az ideiglenes koszovói intézmények elnöke, Hashim Thaçi. A fórum 2013-ban, Szlovénia és Bulgária kezdeményezésére jött létre azzal a céllal, hogy a két európai uniós tagállam segítse a Nyugat-Balkán EU felé vezető útját és stabilitását a regionális együttműködésen keresztül.

 

Aleksandar Vučić
Szerbia
Szkopje

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.