Ugrás a tartalomra

Szlovén belügyminiszter: Ausztriának nincs oka lezárni a határait

2018.06.12
08:24
2018.06.12
08:32
Forrás
MTI
A szlovén rendőrség hatékonyan védi a schengeni határt - jelentette ki Vesna Györkös Znidar ügyvivő szlovén belügyminiszter hétfőn Ljubljanában, arra reagálva, hogy Ausztria határai lezárására készül.

A szlovén tárcavezető hangsúlyozta, hogy azon illegális migránsok száma, akik Szlovéniából lépnek be Ausztriába, minimális. A szlovén rendőrség jelezte, hogy a bejelentett osztrák migrációs áradat feltartóztatására irányuló, június 25-ére bejelentett gyakorlattal nem értenek egyet. A szlovén belügyminiszter azt javasolta, hogy a gyakorlatot valahol másutt rendezzék meg Ausztriában és ne a szlovén-osztrák határon.

Vesna Györkös Znidar
Szlovénia
Ljubljana

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.