Ugrás a tartalomra

Thaci: Hamarosan történelmi megegyezés Belgrád és Pristina között

2017.07.05
18:36
2017.10.04
12:01
Hamarosan befejeződik a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd, és létrejön a két ország történelmi megegyezése – véli Hashim Thaci.

A koszovói elnök a BBC News-nak adott interjújában politikai párbeszédre szólította fel az összes politikai szereplőt. Hozzátette: eljött az ideje, hogy a párbeszéd egy új fázisba jusson, magasabb politikai szinteken.

Thaci kiemelte, itt az idő az erőteljesebb és jelentősebb tárgyalásokhoz, amelyek a viszonyok teljes normalizálásához vezetnek, valamint a jószomszédi viszonyt és a két nép közötti megbékélést is elérik.

A koszovói biztonsági erők hadsereggé történő átalakításáról a koszovói elnök azt mondta, ezt a kérdést az év végéig rendezik. Hashim Thaci szerint a július 11-én választásokat nyert többség, amelynek élére minden bizonnyal Ramush Haradinaj áll majd, rövid időn belül stabil kormányt tud létrehozni, így nem kell hatalmi válságtól tartani Koszovóban. (Szerbiai RTV)

Hashim Thaçi
Koszovó
Pristina

Most

12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.