Ugrás a tartalomra

Thaçi: Vučić tudja, hogy katonaságával nem léphet Koszovó területére

2019.05.28
18:03
2020.02.28
17:47
Forrás
B92
Hashim Thaçi koszovói elnök Aleksandar Vučić szerb államfő kijelentésére reagálva elmondta: a szerb elnök nagyon jól tudja, hogy katonaságával nem léphet Koszovó területére.

Thaçi szerint az, hogy Vučić teljes harci készültséget rendelt el Szerbiában, egy populista megmozdulás volt, amivel nem fenyegette meg Koszovót, hanem saját népének szimpátiáját szerette volna kiváltani Szerbiában. A koszovói nemzetbiztonsági tanács ülése után Thaçi arról is beszélt, hogy az elfogott orosz személy diplomatának adta ki magát, akinek valójában az volt a célja, hogy akadályozza a rendőrség munkáját. A koszovói elnök azt is hangsúlyozta, hogy valamennyi intézményüknek kötelessége harcolni a szervezett bűnözés ellen egész Koszovó területén.

Hashim Thaçi
Koszovó
Aleksandar Vučić

Most

15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.