Ugrás a tartalomra

Tomislav Žigmanov gratulációja március 15-én

2023.03.15
12:18
Forrás
Közlemény
Március 15-e alkalmából a szerbiai emberi-, kisebbségi jogi és társadalmi párbeszédért felelős miniszter gratulált a magyar nemzeti közösség tagjainak és intézményeinek.

Az 1848/49-es magyar forradalom célja a Habsburgok uralmának megszüntetése, valamint a függetlenség kivívása és az alkotmányos rend megteremtése volt, ezért 1848. március 15-éről, a magyarság történelmének és szabadságvágyának legdicsőségesebb napjairól a nemzeti kisebbségek jogainak védelméről szóló törvény értelmében a szerbiai magyarság is megemlékezik – fogalmazott a Tomislav Žigmanov. Európa szívében több mint 11 évszázada megőrizve nemzeti identitását, a szerbiai magyarság ma olyan nemzeti közösség, amely fejlett kisebbségi nemzeti infrastruktúrával rendelkezik – mondta a tárcavezető. 

Tomislav Žigmanov
1848-49-es forradalom és szabadságharc
1848/49-es magyar forradalom és a szabadságharc

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.