Ugrás a tartalomra

Tovább korszerűsítik a Szerbiai Katonaságot

2018.01.03
16:20
2024.03.19
08:38
Forrás
Tanjug
Folytatódik a Szerbiai Katonaság felszereltségének fejlesztése különösen ott, ahol a NATO légicsapások idején a legnagyobb veszteségek érték - mondta Aleksandar Vulin védelmi miniszter.

A MIG 29-eseknek köszönhetően légierőnk most nemcsak, hogy erőteljes, hanem mondhatni, valószínűleg a legerősebb a régióban - nyilatkozta Aleksandar Vulin. A katonaság korszerűsítése tovább folytatódik - tette hozzá a szerb védelmi miniszter.

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter, Szerbia: „Készen állunk minden feladatra. Ezzel egy időben zajlik a légvédelmi felszerelés beszerzése. Milyen típusú és hatótávolságú lesz, nagy, közepes vagy kis hatótávolságú, arról majd még döntést hozunk. Ezekről nem csak politikai szinten kell dönteni, nem a miniszter hoz döntést, hanem elsősorban a szakemberek döntik el, a katonaság, a vezérkar illetékes szakszolgátai, akik megmondják, mire van szüksége a hadseregünknek. Nekünk, politikusoknak pedig az a dolgunk, hogy előteremtsük, ami kell, és hogy így a biztonságot szavatoljuk. Természetesen nem csak a légierő és a légvédelem korszerűsítésén munkálkodunk, hanem a szárazföldi egységek felszerelését is felújítjuk, új rendszereket vásárolunk, mindent, amire szükségünk van. A katonaság akkor erős, ha minden egységét fejlesztjük.”

Szerbia
katonaság
felszereltség
Aleksandar Vulin
védelmi miniszter

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.