Ugrás a tartalomra

További 166,4 millió euró Szerbiának az EU-tól

2017.01.05
19:31
Az Európai Unió további 166,4 millió eurót hagyott jóvá Szerbia uniós csatlakozásának támogatására
Az Európai Unió további 166,4 millió eurót hagyott jóvá Szerbia uniós csatlakozásának támogatására. A vissza nem térítendő támogatást az elkövetkező három-négy évben lehet felhasználni - közölte az EU szerbiai küldöttsége. A versenyképesség növelésére, innovációra, a kis- és középvállalkozók támogatására, helyi fejlesztésekre, az oktatás minőségi változtatására, az EU-s programokban való részvétel pénzelésére, a törvényhozói és intézményi kapacitásokra, az uniós sztenderdek végrehajtására és a csatlakozási tárgyalásokra lehet fordítani. A közlemény szerint Szerbia 2001-től kezdve több mint 3 milliárd eurót kapott, az elkövetkező négy évben pedig még 1 milliárd eurót terveznek, így az EU messzemenően Szerbia legnagyobb partnere. Michael Davenport, az EU szerbiai küldöttségének vezetője kijelentette, a legújabb támogatás azt bizonyítja, hogy az EU komolyan veszi Szerbia uniós jövőjét. Folytatjuk Szerbia modernizálását és konkrét előnyöket biztosítunk a polgárok számára - tette hozzá. (Beta)
EU
támogatás
Szerbia
Michael Davenport

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.