Ugrás a tartalomra

Továbbra is a szabadkai gazdasági kamarához tartoznak a zentai, adai és magyarkanizsai cégek (videó)

2015.12.23
11:20
Elfogadta a szerb kormány a Vajdasági Magyar Szövetségnek a gazdasági kamarákról szóló törvényhez benyújtott módosító indítványát
Elfogadta a szerb kormány a Vajdasági Magyar Szövetségnek a gazdasági kamarákról szóló törvényhez benyújtott módosító indítványát. A törvénytervezet szerint a zentai, adai, valamint magyarkanizsai cégek - a körzethatárokkal összhangban - a nagykikindai gazdasági kamarához kapcsolódtak volna. A VMSZ módosításának köszönhetően ezek a cégek továbbra is a szabadkai kamarához tartoznak majd, mivel mind közlekedési, mind pedig gazdasági szempontból a szabadkai kamara vonzáskörzetébe tartoznak.  A módosítás elfogadása nem csupán politikai szempontból fontos, hanem az érintett cégek számára is - emelte ki Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője.



"A VMSZ módosítási indítványának elfogadásával a három bácskai körzetben bejegyzett cégek továbbra is a szabadkai gazdasági kamarához fognak tartozni, hiszen a módosítási indítványunk lényege az, hogy amikor majd a Szerbiai Gazdasági Kamara saját határozattal meghatározza, hogy mely községek, mely gazdasági kamarához tartozna, akkor el lehet térni a közigazgatási körzetekről szóló rendelettől, és ez a gyakorlatban azt fogja eredményezni, hogy az adai, zentai, magyarkanizsai cégek továbbra is a szabadkai gazdasági kamarához fognak tartozni. "  
VMSZ
Ada
Szabadka
Magyarkanizsa
Zenta
gazdasági kamarák

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.