Ugrás a tartalomra

Trump az első amerikai elnök, aki ellen büntetőeljárás indul

2023.04.04
10:31
Forrás
Euronews
Megérkezett New Yorkba Donald Trump, miután egy manhattani esküdtszék szavazott arról, hogy vádat emeljenek ellene.

A gyanú szerint Trump ügyvédjén keresztül fizetett Stormy Daniels pornószínésznőnek, hogy hallgasson kettejük kapcsolatáról. Ő az első amerikai elnök a történelemben, aki ellen büntetőeljárás indult. A New York-i rendőrséget fokozott készültségbe helyezték, mivel Trump támogatói és ellenzői utcai tiltakozásra készülhetnek. Trump ügyvédei azt mondják, hogy ártatlannak vallja majd magát. A Stormy Daniels-nek folyósított fizetés szerintük ugyanis nem volt illegális, de amennyiben üzleti kiadásként tüntették fel és ez bizonyítható, az New York államban az üzleti nyilvántartások meghamisításának, így illegális tevékenységnek számít.

Donald Trump

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.