Ugrás a tartalomra

Trump jogászai benyújtották a perkeresetet a választások miatt

2020.11.10
08:43
2020.11.10
09:50
Forrás
MTI
Azt kérik, hogy Pennsylvania állítsa le Biden győzelmének igazolását.

Donald Trump jogászcsapata benyújtotta a perkeresetet a pennsylvaniai választások miatt. A keresetet annak gyanújával nyújtották be, hogy a tagállam levélszavazási rendszere nélkülözött minden átláthatóságot és ellenőrizhetőséget, amely a személyes szavazások esetében biztosított volt. Az amerikai elnök jogászainak perkeresete azt kérte, hogy a tagállam hatóságai azonnal állítsák le Biden győzelmének igazolását Pennsylvaniában. Véleményünk szerint a kettős választási rendszer azt eredményezte, hogy megfelelő azonosítás és ellenőrzés hiányában potenciálisan jogellenesen leadott vagy hamis szavazatokat is beleszámoltak az eredménybe. Közben változatlanul tart a szavazatszámlálás a 15 elektort adó Észak-Karolinában, a 16 elektorral rendelkező Georgiában és Arizonában, amely 11 elektort küld az amerikai elnököt megválasztó elektori testületbe.

Donald Trump
választások
USA

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.