Ugrás a tartalomra

Trump katonai választ ígért a lelőtt drónra, majd lefújta

2019.06.21
15:19
Forrás
Szerbiai RTV
Donald Trump amerikai elnök ma reggel jóváhagyta, majd visszavonta az Irán elleni katonai akciót - jelentette a The New York Times.

Az elrendelt támadás oka, hogy Irán lelőtte a légterébe került 130 millió dollár értékű amerikai drónt. Az amerikai légitámadásban radar-állomásokat és rakétalövőket vettek volna célba. A döntést állítólag azért vonta vissza az amerikai elnök, hogy ne legyenek civil áldozatok. Ugyanakkor nem egyértelmű, hogy a légitámadást tartósan lefújták, vagy csak ideiglenes az elnök döntése. Iráni illetékesek a Reuters hírügynökség jelentése szerint elmondták, Trump az elmúlt éjjel Ománon keresztül figyelmeztette Iránt a légitámadás lehetőségére.

Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.