Ugrás a tartalomra

Új körülmények között kell folytatnia Szerbiának a csatlakozási tárgyalásokat?

2019.11.19
19:08
2019.11.19
23:43
Forrás
Pannon RTV
Franciaország ma bemutatta az EU-s csatlakozási folyamat reformjára vonatkozó javaslatát.

Meghallgatták, de egyelőre nem vitáztak az EU bővítéséről szóló francia javaslatról az Európai Tanács ülésén. Amennyiben elfogadják az Emmanuel Macron által készített tervezetet, felmerül a kérdés, vajon új körülmények között kell-e folytatnia Szerbiának a csatlakozási tárgyalásokat? Erről kérdeztük Deli Andort. Az EP-képviselő egyebek mellett arról is beszélt, hogy az új javaslat mit jelentene Szerbia számára.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP: „A bővítés folytatása elengedhetetlen ahhoz, hogy Európa stabil maradjon, és a jövő tekintetében biztosítva legyen a térség, és így a balkáni régió stabilitása is. Ez az a pont, amely mentén az Európai Bizottság elemezni fogja a helyzetet. Bízom abban, hogy egy olyan megoldást fognak javasolni, amely majd elnyeri a tetszését a kétkedő uniós tagállamoknak is, mint amilyen Franciaország, vagy akár Hollandia, Dánia.”

További részletek a szerdai Közügyekben.

csatlakozás
EU
tárgyalás
Deli Andor

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.