Ugrás a tartalomra
FoNet

Újabb gazdaságélénkítő, illetve a járvány terjedését megelőző intézkedéseket fogadott el a szerb kormány

2020-10-22
19:44
Forrás
Szerbiai RTV
A járványhelyzettel leginkább sújtott ágazatoknak segít az állam, a maszk használata és a rendelet betartása, annak ellenőrzése pedig kötelező az üzletekben.

A tervek szerint az állam további pénzügyi segítséget biztosít majd a koronavírus gazdasági következményei által leginkább sújtott ágazatoknak, ami főként a vállalkozások fizetőképességét segítheti.

A vírus elleni védekezés területén pedig arról született döntés, hogy az üzletekben jól láthatóan kell kiírni, hogy a maszk viselése kötelező, ennek ellenőrzését pedig kijelölt személynek kell ellenőriznie az objektumban.

kormány
Szerbia
gazdaságélénkítés
segítség
segély
válság
koronavírus
járvány
maszk
ellenőrzés
üzletek

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.