Ugrás a tartalomra

Újvári Zsombor: A horgosi közúti határátkelő állandó nyitvatartására lenne szükség

2023.10.24
12:12
2023.11.17
15:16
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője emlékeztetett, hogy a parlamentben már többször felmerült a szerb-magyar határszakaszon való átkelés problematikája.

A horgosi közúti határátkelő állandó nyitvatartására és megfelelő parkoló kialakítására lenne szükség - mondta Újvári Zsombor a szerbiai parlament ülésén.

A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője emlékeztetett, hogy a parlamentben már többször felmerült a szerb-magyar határszakaszon való átkelés problematikája. Elmondta, hogy a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn a bővítési munkálatok a végénél járnak, azonban az ezzel párhuzamos közúti határátkelőn továbbra is problémákkal néznek szembe a naponta ingázó dolgozók. Az említett határátkelő rend szerint csak 7 és 19 óra között üzemel, ami a Magyarországon dolgozó és tanuló diákoknak okoz gyakori kellemetlenséget.

Újvári arról is beszélt, hogy közlekedésbiztonság kockázatot jelentenek azok az autók, amelyeket az út mentén parkolnak le tulajdonosaik, akik a hosszú várakozási időt elkerülendő gyalogosan kelnek át a határon. A VMSZ képviselője felhívta a figyelmet arra a veszélyre is, amelynek kénytelenek kitenni magukat azok a dolgozók és diákok, akik a közúton és még az autóúton is gyalog vagy kerékpárral közlekednek.

Újvári Zsombor, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A Szerb Haladó Párttal aláírt koalíciós megállapodással összhangban azt javasoljuk, hogy a Horgos 2 határátkelőhely munkaidejét hosszabbítsák meg, ideális esetben 24 órásra. Úgy véljük, hogy létezik megoldás a szabálytalanul, az út mentén parkoló autókra is, amihez nem lenne szükség nagy állami infrastrukturális befektetésekre. A kilépő termináltól nem messze egy viszonylag nagy méretű kiaszfaltozott terület található, ami állami tulajdonban van. Ezt a területet alkalmassá kell tenni arra, hogy biztonságosan és felügyelet alatt lehessen ott hagyni az autókat, a közlekedési szabályok tiszteletben tartása mellett.”

Újvári Zsombor
Parlament
VMSZ

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.