Ugrás a tartalomra

Ülésezett a kormány - ma még Aleksandar Vučić elnökölt (videó)

2017.05.29
16:35
Ma tartotta utolsó ülését a szerb kormány, amelyen még Aleksandar Vučić elnökölt
Ma tartotta utolsó ülését a szerb kormány, amelyen még Aleksandar Vučić elnökölt. A miniszterelnök azután válik meg a posztjától, hogy államfőnek választották. Az új kormányfő kilétéről még nem született döntés - mondta Vučić. Az új kormány összetétele még nem ismert, de vélhetően a legtöbb miniszter megtarthatja pozícióját az új kabinetben is. Az új miniszterelnök kilétéről még nem döntöttek, jelentette ki Aleksandar Vučić a kormányülés után. Minden a menetrendnek és a kitűzött dátumoknak megfelelően halad, mutatott rá Vučić, aki szerdán teszi le az államfői esküt. ALEKSANDAR VUCIC, IVICA DACIC I ZORANA MIHAJLOVIC Aleksandar Vučić, miniszterelnök, Szerbia: „Megbeszélések lesznek még. A holnaputáni nap számomra rendkívül fontos nap és szeretném, ha ünnepélyesen telne el. Ezután még lesz a pártban is egy ülés, amit még vezetek. Majd ezután tárgyalunk a koalíciós partnerekkel.” Aleksandar Vučić búcsúzóul könyveket ajándékozott a kormánytagoknak, melyeken személyre szabott üzeneteket fogalmazott meg számukra. SEDNICA VLADE A kormányban való munka kitűnő terep arra, hogy a miniszterek megmutassák mit tudnak - mondta a leköszönő kormányfő. Olyan hivatásról van szó mely elkötelezettséget kíván a nap 24 órájában. tette hozzá Vučić.



„Nagyon nehéz volt eldönteni kinek melyik könyvet ajándékozzam, de magam választottam a saját könyvtáramból, még az árát is ki kellett törölnöm radírral az árát is mert ajándékok. Mindenkinek személyes üzenetet írtam, valakinek tetszeni fog, valakinek nem. Ezeket az embereket mind szeretem, de leírtam, hogy mit változtathatnának.” ALEKSANDAR VUCIC I IVICA DACIC Aleksandar Vučić elmondta, a június 23-án esedékes elnöki beiktatásán a régió politikai vezetői is jelen lesznek. Így várhatóan az ünnepélyes beiktatáson részt vesznek Magyarország, Horvátország, Bosznia és Hercegovina valamint Ausztria legmagasabb politikai képviselői is.
Szerbia
Aleksandar Vučić
kormányülés

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.