Ugrás a tartalomra

Ülésezett a pártok közti párbeszéddel megbízott testület

2022.01.04
18:59
Forrás
Szerbiai RTV
Megtartotta harmadik ülését a pártok közötti párbeszéddel megbízott ellenőrző testület.

A megbeszélésen részt vett Ivica Dačić, a szerb köztársasági parlament elnöke, valamint az ellenzéki pártok vezetői és képviselői is. Az ülés után nem adott senki interjút a sajtónak, holnap folytatják az egyeztetést. A tervek szerint ekkor születhet majd végleges egyezség a felek között a választási bizottságok tagjainak számáról azon parlamenten kívüli pártok esetében, akik részt vettek a pártok közötti dialógusban. A találkozón mások mellett részt vett Boris Tadić, a Szociáldemokrata Párt vezetője, Boško Obradović, a Dveri Mozgalom elnöke, valamint a Szerb Radikális Párt elnökének helyettese, Aleksandar Šešelj is. Az ellenőrző testület feladata egyébként az, hogy figyelemmel kövesse a pártok közötti párbeszéd kapcsán történt megállapodások végrehajtását. A testület tagjai még a pártközi megállapodást aláíró szervezetek mellett a kormány, a helyi önkormányzati minisztérium, a Köztársasági Választási Bizottság képviselői, továbbá minden olyan ellenzéki szervezet képviselője, amely érdeklődést mutat a folyamat iránt.

párt
pártok
párbeszéd
Ivica Dačić
Boris Tadić
Boško Obradović
Aleksandar Šešelj
Szociáldemokrata Párt
Dveri
Szerb Radikális Párt

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.
17:13, Frissítve: 18:46

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.