Ugrás a tartalomra

Üléseznek az EU-s tagállamok külügyminiszterei Luxembourgban

2019.06.17
08:13
2024.03.19
08:46
Forrás
hirado.hu
Napirenden lesznek egyebek mellett a venezuelai helyzettel és a Kubával szembeni amerikai szankciókkal kapcsolatos legfrissebb fejlemények is.

A tárcavezetők ezután várhatóan közös nyilatkozatokat fogadnak el többek között az EU közép-ázsiai stratégiájáról, illetve a fekete-tengeri regionális együttműködésben való részvételéről.

A külügyminiszterek a tagállami védelmi miniszterekkel kiegészülve átfogó vitát folytatnak az EU globális stratégiájáról. Szó lesz ezek mellett a közös kül- és biztonságpolitika hatékonyságának javításáról, továbbá a szudáni politikai helyzetről is.

Végezetül egy munkaebéd keretében informális megbeszélést folytatnak a közel-keleti helyzetről Ajmán Szafadi jordániai külügyminiszterrel, aki délután részt vesz az EU-Jordánia társulási tanács ülésén.

EU
Európai Unió
külügyminiszter
Luxembourg

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.