Ugrás a tartalomra

Ultimátumot kap Szerbia az Európai Uniótól Koszovó ügyében

2020.07.29
11:02
2020.07.29
16:05
Forrás
Szerbiai RTV
Elkészült egy átfogó dokumentumtervezet, amely gyakorlatilag Koszovó függetlenségének elismerését jelentené Szerbia részéről - írja a Večernje Novosti brüsszeli forrásokra hivatkozva.

Ezt a szöveget a tervek szerint holnap terjesztik a szerbiai tárgyalócsoport elé a Belgrád-Pristina párbeszédet vezető Miroslav Lajčakkal és a koszovói féllel való egyeztetés alkalmával.

Ivica Dačić külügyminiszter a hírre reagálva a szerbiai RTV műsorában azt mondta, nem tud erről a dokumentumról, és meglepőnek tartja, hogy pont akkor hoznák nyilvánosságra, amikor Aleksandar Vučić államfő nem vesz részt a tárgyaláson.

„Furcsa, miért pont most csinálják ezt. Miért akkor, amikor Aleksandar Vučić nincs jelen a tárgyaláson? Neki azt mondták, hogy csak szeptemberben folytatódik a párbeszéd. Ha létezik is ez a dokumentum, miért most ismertetik? Valószínűleg hogy időt nyerjenek, és nyomást gyakoroljanak Aleksandar Vučićra.”

 

Később brüsszeli forrásokból is megerősítették, hogy egy átfogó, mindenre kiterjedő dokumentumot szeretnének elfogadtatni a felekkel Belgrád és Pristina viszonyáról a korábbi részmegoldások helyett. Ezt a szerződést azonban csak akkor írják alá, ha minden pontjáról sikerült megállapodni - jelentik az Unió képviselői.

Koszovó
Belgrád-Pristina párbeszéd
Ivica Dačić

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.