Ugrás a tartalomra

Ursula von der Leyen a Nyugat-Balkánra látogat

2023.10.27
15:33
Forrás
Szerbiai RTV
Az Európai Bizottság elnöke négynapos nyugat-balkáni látogatása során kedden Belgrádban tartózkodik, ahol bemutatja a régióra vonatkozó EU-növekedési terv részleteit, jelentette be az Európai Bizottság.

A közleményben azt írják, Ursula von der Leyen találkozik Aleksandar Vučićtyal és Ana Brnabićtyal is. A vasárnap kezdődő látogatása alatt Belgrád mellett Észak-Macedóniába, Bosznia-Hercegovinába, Montenegróba és Pristinába is ellátogat. Ezzel alkalom nyílik a kétoldalú együttműködés megvitatására, és különösen a Nyugat-Balkánra vonatkozó EU Növekedési Terv részletesebb bemutatására a regionális vezetők előtt.  

Az EB elnöke vasárnap Szkopjéban találkozik Sztevo Pendarovszki észak-macedóniai elnökkel, hétfőn délelőtt pedig Dimitar Kovacsevszki miniszterelnökkel. Ezt követően Pristinába utazik, ahol találkozik az ideiglenes pristinai intézmények elnökével és miniszterelnökével, Vjosa Osmanival és Albin Kurtival. Von der Leyen kedd délelőtt Podgoricában tartózkodik, ahol Jakov Milatović montenegrói elnökkel és Dritan Abazović megbízott miniszterelnökkel beszélget, kedd délután pedig Belgrádba érkezik. Szerdán Szarajevóban a bosznia-hercegovinai elnökség tagjaival és a minisztertanács elnökével, Borjana Kristóval beszélget. Ursula Von der Leyen minden látogatása során sajtótájékoztatót tart – jelentette be az Európai Bizottság.

Ursula von der Leyen
Nyugat-Balkán
Európai Bizottság
Ana Brnabić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.