Ugrás a tartalomra

„A V4 hozzájárulhat az egész európai kontinens megerősödéséhez”

2018.03.02
18:46
2024.03.19
08:32
Forrás
MTI
A V4-nek nemcsak a közös érdekek védelme a fontos, munkájával hozzájárulhat az egész európai kontinens megerősödéséhez - mondta Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke pénteken Budapesten.

A politikus a visegrádi államok házelnökeinek találkozóját és parlamenti bizottságainak konferenciáját lezáró sajtónyilatkozatában kifejtette: rengeteg konkrét kérdés, téma van, amelyet illetően nemcsak egyetértenek a visegrádi partnerek a közös álláspont európai uniós képviseletéről, hanem ezek a további együttműködés alapjául szolgálhatnak. A szoros együttműködés hosszú távon is tartóssá és gyümölcsözővé teheti a visegrádi csoportot - vélekedett. A cseh parlament képviselőházának elnöke arról beszélt, hogy a V4 egy olyan márka, amely a világban jól látható, hallható, és ez rendkívüli érték. A cseh parlament szenátusának elnöke kiemelte: a visegrádi partnerek az elmúlt időben intenzív tárgyalásaik révén bebizonyították, hogy képesek egyeztetni az álláspontjukat és összefogni az erőiket. A lengyel szejm elnöke hangsúlyozta: az egész EU legdinamikusabb részévé vált a visegrádi csoport. A szlovák parlament elnöke elmondta: egy olyan kis országnak, mint Szlovákia, erőt ad, hogy tagja a V4-nek.

Kövér László
magyar Országgyűlés elnöke
V4
Budapest

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.