Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Vajdaságba látogatott Potápi Árpád János

2021.03.12
15:45
2021.03.12
19:10
Forrás
Pannon RTV
A magyar nemzetpolitikai államtitkár hivatalos útját Zentagunarason kezdte. A felújított művelődési házat tekintette meg.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Folyamatosan újul a Zentagunarasi Művelődési Ház. A Magyar Kormány támogatásával az épület tetőszerkezetét, nyílászáróit és mosdóit is felújították, valamint új hang- és fénytechnikát kapott a kulturális központ.

Sipos Hajnalka, elnök, Végrehajtó Bizottság, Zentagunaras HK: „Topolya község önkormányzata 3 millió dinárt irányzott elő, helyi közösségi szinten 3 millió 100 ezer dinárt lehetett irányozni a felújításokra, valamint a tavaly decemberi hónapban egy ehhez hasonló látogatás során megnéztük, hogy mi az, ami elkészült és mi az, ami még hiányzik, akkor ismét az MNT-nek köszönhetően az államtitkársághoz fordultunk, akik ismét jóváhagytak 5 millió forintot az épület felújítására.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Svetićevón a bukovinai székely telepesek emlékét őrző haranglábat koszorúzta meg Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikai államtitkár, Pirityiné Szabó Judit, a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Délvidéki és Diaszpóra Főosztályának vezetője, valamint Pásztor István, a VMSZ elnöke és Hajnal Jenő, az MNT elnöke. A haranglábat 2019-ben újították fel.

Vikor László, elnök, Pobeda HK: „Mi ezt úgy képzeltük el, hogy a Tanyaszínház itt van, Kavillóban, Svetićevón itt a Svetićevói-tó. Azon gondolkodtunk, hogy ha valaki jön, ez egy lépcsőfok a falusi turizmus fejlesztésére, egy szegmenst képviselne a harangláb.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Gunarason a Dózsa György Általános Iskola felújított tornatermét tekintették meg a vendégek. Potápi Árpád János, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság sporteszközökből álló ajándékcsomagját adta át a helyi iskola számára.

Csikós Hermina, igazgató, Dózsa György Á.I., Gunaras: „Magyarországi segítséggel, ami 1 millió 379 ezer dinár, sikerült a fűtésünket felújítani. Ebből fűtőtesteket vásároltunk, a csöveket kicseréltük, rákapcsoltuk a meglévő gázfűtésünkre. A borítókat ráraktuk a fűtőtestünkre, vannak még kis utómunkálatok, a borítókat nem tudtuk időben befesteni, mert hát az iskolában ugye zajlik az élet, úgyhogy a nyáron bizonyos utómunkálatokat el kell, hogy végezzünk.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az elmúlt években a tornaterem tetőszerkezetét is felújították és új padlózatot is kapott az épület önkormányzati és tartományi forrásoknak köszönhetően.

Potápi Árpád János
Vajdaság
Gunaras
Zentagunaras
Svetićevo
Pásztor István
Csikós Hermina
Pirityiné Szabó Judit
körút

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.