Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Vajdaságba látogatott Potápi Árpád János

2021.03.12
15:45
2021.03.12
19:10
Forrás
Pannon RTV
A magyar nemzetpolitikai államtitkár hivatalos útját Zentagunarason kezdte. A felújított művelődési házat tekintette meg.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Folyamatosan újul a Zentagunarasi Művelődési Ház. A Magyar Kormány támogatásával az épület tetőszerkezetét, nyílászáróit és mosdóit is felújították, valamint új hang- és fénytechnikát kapott a kulturális központ.

Sipos Hajnalka, elnök, Végrehajtó Bizottság, Zentagunaras HK: „Topolya község önkormányzata 3 millió dinárt irányzott elő, helyi közösségi szinten 3 millió 100 ezer dinárt lehetett irányozni a felújításokra, valamint a tavaly decemberi hónapban egy ehhez hasonló látogatás során megnéztük, hogy mi az, ami elkészült és mi az, ami még hiányzik, akkor ismét az MNT-nek köszönhetően az államtitkársághoz fordultunk, akik ismét jóváhagytak 5 millió forintot az épület felújítására.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Svetićevón a bukovinai székely telepesek emlékét őrző haranglábat koszorúzta meg Potápi Árpád János, magyar nemzetpolitikai államtitkár, Pirityiné Szabó Judit, a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Délvidéki és Diaszpóra Főosztályának vezetője, valamint Pásztor István, a VMSZ elnöke és Hajnal Jenő, az MNT elnöke. A haranglábat 2019-ben újították fel.

Vikor László, elnök, Pobeda HK: „Mi ezt úgy képzeltük el, hogy a Tanyaszínház itt van, Kavillóban, Svetićevón itt a Svetićevói-tó. Azon gondolkodtunk, hogy ha valaki jön, ez egy lépcsőfok a falusi turizmus fejlesztésére, egy szegmenst képviselne a harangláb.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Gunarason a Dózsa György Általános Iskola felújított tornatermét tekintették meg a vendégek. Potápi Árpád János, a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság sporteszközökből álló ajándékcsomagját adta át a helyi iskola számára.

Csikós Hermina, igazgató, Dózsa György Á.I., Gunaras: „Magyarországi segítséggel, ami 1 millió 379 ezer dinár, sikerült a fűtésünket felújítani. Ebből fűtőtesteket vásároltunk, a csöveket kicseréltük, rákapcsoltuk a meglévő gázfűtésünkre. A borítókat ráraktuk a fűtőtestünkre, vannak még kis utómunkálatok, a borítókat nem tudtuk időben befesteni, mert hát az iskolában ugye zajlik az élet, úgyhogy a nyáron bizonyos utómunkálatokat el kell, hogy végezzünk.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az elmúlt években a tornaterem tetőszerkezetét is felújították és új padlózatot is kapott az épület önkormányzati és tartományi forrásoknak köszönhetően.

Potápi Árpád János
Vajdaság
Gunaras
Zentagunaras
Svetićevo
Pásztor István
Csikós Hermina
Pirityiné Szabó Judit
körút

Most

23:01

Megújul az óbecsei evangélikus-református templom

Az óbecsei Zöldfás utca egyik építészeti gyöngyszeme a 125 éves fennállását ünneplő evangélikus-református templom. A jubileumot vasárnap ökumenikus istentisztelettel ünnepelték. A magyar kormány támogatásával a templomot hamarosan fel is újítják.
20:50

Tartományi támogatás az idegenforgalomra

A Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság, valamint a Vajdasági Fejlesztési Alap kedvezményes hitelekkel támogatja a turisztikával foglalkozókat, előnyben részesítve a női vállalkozókat.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.