Ugrás a tartalomra

Választások lesznek szeptemberben Szerbiában?

2023.02.06
18:33
2023.02.07
07:25
Forrás
Blic
Sajtóinformációk szerint szeptemberben előrehozott választások lehetnek Szerbiában. A Blic szerint Aleksandar Vučić lenne a kormányfő-jelölt.

A belgrádi napilap a Szerb Haladó Párt felső vezetéséből jövő információkra hivatkozva írja azt, hogy az előrehozott választások megtartása Aleksandar Vučić pártelnök és egyben államfő, az SZHP vezetőinek ülésén megfogalmazott szigorú beszéde után merült fel.

Akkor Vučić úgy fogalmazott, inkább legyünk ellenzékben, minthogy a párt- és a személyes érdekek vezessék Szerbiát. Készen állok arra, hogy kormányfő-jelöltként megmérettessek, de a zsarolásnak nem engedek - tette hozzá.

A hatalmi struktúra teljes cseréjéről szóló célozgatás a köztársasági parlament Koszovóról szóló kétnapos ülése során merült fel. Vučić beszédében azt mondta, a haladók egyedül maradtak az állami érdek védelmezésében, de a nép továbbra is velük van.

választás
Szerbia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.