Ugrás a tartalomra
TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/bs

Várhatóan március végén, vagy április elején tartják a szerbiai választásokat

2021.08.02
19:36
2021.08.02
20:07
Forrás
Pannon RTV
Március 20-a és április 3-a között kerülhet sor a jövő évi szerbiai választásokra. Nem hivatalos információk szerint ez hangzott el a pártok közötti párbeszéd 10. ülésén, amelyen részt vett Aleksandar Vučić szerb államfő is.

Ivica Dačić az ülést konstruktívnak és jónak nevezte. Elmondta továbbá, hogy a pártok képviselői augusztus végén még egy ülést tartanak, amikor várhatóan egyezségre jutnak és mindenki elégedett lesz a lehetőségekhez mérten.

TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/nr

A politikai pártok ülését követően Ivica Dačić elmondta, hogy a témákat négy csoportba osztották, melyekről még egyszer véleményt cseréltek.

Ivica Dačić, a szerbiai köztársasági parlament elnöke: „Ma egyszerűen összegeztük az összes igénylést és javaslatot, amelyeket eddig kiemeltünk. Még egyszer véleményt cseréltünk mindenről, és válaszokat kaptunk bizonyos elhangzott kérdésekre.”

TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/nr

A pártok képviselői több korábbi javaslatról is beszélgettek, többek között a választási kampány finanszírozásáról is.

Žika Gojković, a Szerb Királyság Megújhodási Mozgalmának elnöke: „Úgy véljük, a kampányok eddigi finanszírozási módja nem volt megfelelő, és hogy azokat a pártokat favorizálták, amelyek gazdagabbak, természetesen a hatalmi pártokat. Ezáltal mi, ellenzékiek sokkal nehezebb helyzetben vagyunk. Beszéltünk a médiáról. Lesz még egy ülésünk a médiaigazgatókkal is.”

TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/bs

A pártok képviselői augusztus második felében még egy ülést tartanak, és megpróbálják megtalálni a megoldást a fontosabb kérdésekben. Továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy a választások előtt hat hónappal egyezségre kell jutni.

pártok
választás
Aleksandar Vučić
Ivica Dačić
Szerbia

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.