Ugrás a tartalomra

Várhelyi Olivér segíti Szerbia haladását az EU-csatlakozás felé

2020.06.22
07:13
2020.06.22
09:36
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Várhelyi Olivér gratulált a haladók győzelméhez, várja az együttműködést az új kormánnyal.

Várhelyi Olivér szomszédsági és bővítéspolitikáért felelős uniós biztos gratulált Aleksandar Vučić szerb államfő vezette Szerb Haladó Pártnak a választási győzelméhez, és közölte, hogy örömmel várja az együttműködést az új szerb kormánnyal.

"Fontos nap Szerbia számára a parlamenti és a helyi választás napja. Örömmel várom az együttműködést az új szerb kormánnyal az EU-val kapcsolatos reformokban" - írta Várhelyi Olivér a Twitteren.
Az uniós biztos közölte, hogy elkötelezett a Szerbiának szánt segítségnyújtásban az Európai Unióhoz való gyors csatlakozáshoz, illetve a koronavírus-járvány okozta válság utáni gazdasági talpra álláshoz.
A Tanjug hírügynökség emlékeztet arra, Várhelyi Olivér korábban azt üzente Szerbiának: igazságos és demokratikus választásokat kell lebonyolítani ahhoz, hogy az ország a többi között tudja folytatni a reformfolyamatot. Hangsúlyozta, hogy az EU a szavazást nyomon követő európai megfigyelő-misszió jelentése után foglal majd állást a voksolásról.

Várhelyi Olivér
Európai Unió
Választások 2020
Szerbia

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.