Ugrás a tartalomra

A VMSZ kampánymérlege: 33 önkormányzat, 84 település, 216 rendezvény

2020.06.18
17:03
2020.06.18
17:11
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ rövid, de intenzív választási kampánya során 33 önkormányzatba jutott el, 84 településen járt és 216 kampányrendezvényt szervezett. Ezalatt több ezer emberrel találkoztak - emelte ki Pásztor.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Pannon Televízió Közügyek című műsorának adott interjúban azt mondta, tapasztalatai szerint a polgárok méltányolják azt a munkát, amit az elmúlt négy évben végeztek, és fontosnak tartják mindazt, amit megcsináltak, éppen ezért vasárnap élni kívánnak a szavazati jogukkal és szavazni fognak a VMSZ-re. A párt több önkormányzatban is vissza szeretné szerezni a polgármesteri széket, ahol pedig jelenleg is pozícióban vannak, ott megtartani azt.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: „Mi arra készülünk, hogy olyan eredményt valósítunk meg közösen a vajdasági magyar közösséggel, ami trendeket fordít meg. A kiszorítás trendjét megfordítjuk, és az érdekérvényesítő trendet szeretnénk erőteljesen megjeleníteni minden szinten és minden helyen. Arra készülünk, hogy Belgrádban önállóan tudjunk frakciót teremteni, ami azt jelenti, hogy öt parlamenti helyet kívánunk minimum megszerezni, Újvidéken is szeretnénk a tartományi parlamentben megerősíteni a pozícióinkat. A most, ebben a pillanatban általunk működtetett önkormányzatokat szeretnénk megtartani, ez a kanizsai, zentai, és a topolyai, és úgy gondoljuk, hogy nagyon reális esélyeink vannak, hogy visszaszerezzük, újra megszerezzük a kishegyesit, a szabadkait, az adait, és az óbecseit.”

kampány
Választások 2020
Pásztor István
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.
16:26

Így várja Budapest a kínai elnököt

Belgrádból Budapestre repül a kínai elnök. Hszi Csin-ping péntekig tartó látogatása során kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről tárgyal Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel.
15:19, Frissítve: 17:27

Ahol a kihívásból játék lesz

Labdarúgás, röplabda, sakk – ezekben a kategóriákban mérhették össze tudásukat középiskolás diákok és egyetemi hallgatók Szabadkán. Sportnapot tartottak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.