Ugrás a tartalomra

A VMSZ kapta a legtöbb voksot Zenta községben

2020.06.22
15:58
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség kapta a legtöbb szavazatot Zenta községben - nyilatkozta stábunknak Czegledi Rudolf, a párt listavezetője a választási bizottságtól kapott utolsó információi alapján.

Elmondta, hogy a szavazópolgárok 45 százaléka járult az urnák elé, amelyből 43,5 százalék adott le érvényes szavazatot. Ez több mint a négy évvel ezelőtti részvételi arány, amely akkor közel 39 százalék volt. Czegledi elmondta, hogy a helyi szintű, elsődleges eredmények alapján a VMSZ a szavazatok 44,8 százalékát szerezte meg, amely a becslések alapján 13 mandátumot jelent számukra a képviselő-testületben. A Szerb Haladó Párt 32,9 százalékot ért el, ezzel 10 helyet kaphatnak a testületben. Az Együtt a jobb Zentáért polgári csoport a szavaztok kicsivel több mint 11 százalékát zsebelte be, míg a Polgári Mozgalom Zentáért a voksok 13 százalékát. Mindkét polgári szerveződés 3-3 mandátumot szerezhet a községi képviselő testületben.

Czegledi Rudolf, zentai listavezető, VMSZ: „A Vajdasági Magyar Szövetség növelte a négy évvel ezelőtti mandátumainak a számát. A biztos mandátumeloszlásról még nem tudok beszélni, hiszen két szavazóhelyen lehet meg kell ismételni a választást: ez a 21-es és a hatos választói kerület. Erről ma délután 5-kor hozza meg a döntést a községi választási bizottság, mert az éjjel nem tudtak döntésre jutni. Valószínűleg ma újraszámolják az ottani szavazatokat, és utána meghozzák a végleges döntést, hogy meg kell-e ismételni a szavazást.”

Zenta
Vajdasági Magyar Szövetség
Czegledi Rudolf
Választások 2020
VMSZ

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.