Ugrás a tartalomra

A VMSZ nem támogatja a szerb belügyminiszter elleni bizalmatlansági indítványt

2023.06.15
19:05
2023.11.17
15:49
Forrás
Pannon RTV
A szerb belügyminiszter ellen benyújtott bizalmatlansági indítványról vitáztak a szerbiai parlamentben.

Az ellenzéki képviselők Bratislav Gašić lemondását követelik, míg Ana Brnabić szerb miniszterelnök meggyőződésének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy Gašić személyesen nem vonható felelősségre az országban történt tragédiákért. A téma kapcsán a köztársasági képviselőházban felszólalt dr. Pásztor Bálint is. A Vajdasági Magyar Szövetség parlamenti frakcióvezetője elmondta, pártjuk teljes mértékben támogatja a szerb belügyminiszter munkáját. Ebből kifolyólag pedig az ellene benyújtott bizalmatlansági indítvány ellen szavaznak. Dr. Pásztor Bálint hozzátette, a VMSZ továbbra is hangsúlyozza annak fontosságát, hogy a szerb belügyminisztérium tagjai között minél többen legyenek a nemzeti közösségekből. A VMSZ parlamenti frakcióvezetője emellett kitért a migrációval kapcsolatos kérdéskörre is.

Dr. Pásztor Bálint, parlamenti frakcióvezető, VMSZ: „A harmadik dolog, amiről konkrétan szeretnék beszélni az az, hogy köszönetet mondjak a miniszter úrnak, hogy az első naptól kezdve, amióta megkapta a mandátumát a belügyminisztérium élén, másképpen kezelte az illegális migrációval és az illegális bevándorlókkal kapcsolatos hatalmas problémát. Valóban óriási gondok vannak ma is a terepen, a Tisza-mentén, Magyarkanizsa, Törökkanizsa községekben, Szabadkán és a nyugat-bácskai településeken is, azonban a rendőrségi akciók folyamatosak. Szeretném arra kérni a minisztert és a belügyminisztérium tagjait, akik nagyon nehéz körülmények között dolgoztak az elmúlt években, hogy nagy erőbevetéssel reagáljanak ezekre a dolgokra, Szerbia területén ugyanis nem lehet egyetlen egy négyzetméter sem, hogy a rendőrség ne avatkozzon be. Önök tudják, hogy korábban milyen helyzetek uralkodtak az erdőkben, Szabadkán és más helyeken, amely helyeken bizonyos értelemben a migránsok vették át a hatalmat. Igen, ez már korábban is megtörtént, és hatalmas erőbevetéssel kell harcolnunk ellene. Mindannyiunk feladata, a parlamenti képviselőké, a kormányé, az összes miniszteré és a biztonsági struktúráé, hogy első helyen az álljon, hogy garantáljuk a Szerbiában élő lakosok biztonságát.”

Dr. Pásztor Bálint
Bratislav Gašić
belügyminiszter
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.