Ugrás a tartalomra

A VMSZ programja - Egyik alappillére az uniós csatlakozás

2023.11.08
20:52
2023.12.10
17:52
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség politikájának egyik alappillére Szerbia európai uniós csatlakozása, de az EU-nak reformálódnia és demokratizálódnia kell - mondta a Közügyekben Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke.

Brüsszelnek konkrét megoldásokat kell kínálnia az égető problémákra, mint amilyenek a háború, vagy a migránsválság. A bővítés terén az uniónak észszerűbben kellene értékelnie mindazt, amit Szerbia megtett a csatlakozás érdekében. A VMSZ választási programjában az unió jövője, a szuverenitás és a migránsválság kezelése kiemelt témaként szerepel. A párt azért száll síkra, hogy a végrehajtott reformok előrehaladását igazságosabban értékeljék, a csatlakozási folyamatot gyorsítsák fel és tegyék kiszámíthatóvá.

Európai Unió
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
Kovács Elvira

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.