Ugrás a tartalomra

Vučić az országot fenyegető biztonsági kockázatokról tartott előadást Belgrádban (videó)

2017.05.22
15:20
Az elméleti megközelítésben előfordulhatnak hibák, sőt bizonyos értelemben szüségesek is, viszont a gyakorlatban ezek a híbák megengedhetetlenek és súlyos árat kell fizetni értük - emelte ki Aleksandar Vučić
Az elméleti megközelítésben előfordulhatnak hibák, sőt bizonyos értelemben szüségesek is, viszont a gyakorlatban ezek a híbák megengedhetetlenek és súlyos árat kell fizetni értük - emelte ki Aleksandar Vučić. A kormányfő a belgrádi Biztonsági Karon tartott előadásában azokról a biztonsági kockázatokról beszélt, amelyekkel Szerbia és a világ is meg kell, hogy küzdjön a 21. században, amely nem mentes a konfliktusoktól és az feszültségektől. Vučić három szintre osztotta azokat a veszélyeket.



Aleksandar Vučić, kormányfő, Szerbia: „Az első a globális veszélyek és a globális politikai helyzet, valamint az, amit a 21. század hoz számunkra, a változások, amelyekkel szembe kell néznünk. Ezt gyakorlati példákkal is alátámasztom. A második csoportba azok a számunkra kulcsszerepet jelentő témák tartoznak, amelytől részben függnek a globális érdekek is, de nagymértékben függ saját belső érdekeink megmaradása és stabilitása, a más és jobb jövő mindannyiunk számára. Harmadik pedig intézményeink erősödése és az amit megtehetünk ennek érdekében.”DRAGISIC VUCIC I RADOVIC
Aleksandar Vučić
Belgrád
Biztonsági Kar

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.