Ugrás a tartalomra

Vučić: A Balkán cselekedjen egységesen

2018.07.05
16:20
2024.03.19
08:40
Forrás
VajdaságMA
A balkáni négyeknek akkor is egységesen kell cselekednie és megoldania a félsziget problémáit, amikor Európa nem tud így tenni - fejtette ki Aleksandar Vučić a Szalonikiben megtartott találkozón.

A Szerbia, Bulgária, Görögország, Románia együttműködésével foglalkozó tanács ülése után a szerb államfő szerint ez a négyes felállás nem csak Szerbia, hanem mind a négy balkáni ország számára fontos.

Vučić megállapította, hogy nagyon rossz Szerbia és Románia közúti összeköttetése, a görög kormányfővel pedig a Belgrád-Szkopje-Szaloniki vasútvonalról tárgyalt. Hozzátette, a Duna Bizottság korábbi javaslata alapján Görögország és Bulgária közös díjszabást ajánlott a közlekedésben és a szállításban. 

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Ma több alkalommal szóba került a Pancsova-Versec-Temesvár autópálya, Alexisz Ciprasz is elmondta, mennyire fontos a Belgrád-Szkopje-Szaloniki vasútvonal. Szeretném a bolgár barátainknak is elmondani, hogy az év végéig elkészül az autópálya a gradinai határátkelőhöz, illetve Macedónia irányába a Szkopje felé vezető autóút építése is befejeződik. Kijelenthetjük, hogy minden, amivel évtizedekig nem foglalkoztunk, be lesz fejezve az év végéig.”

Szaloniki
Balkán

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:32, Frissítve: 20:08

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.
16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.