Ugrás a tartalomra

Vučić: a dokumentum јó alapot biztosít, részleteket nem mondhatok el

2023.10.26
21:10
Forrás
Szerbiai RTV, Blic
A szerb államfő és Albin Kurti koszovói miniszterelnök külön-külön egyeztettek a Belgrád és Priština közötti  párbeszéd közvetítésében résztvevő európai tisztségviselőkkel.

Nem tudjuk elfogadni Koszovó függetlenségét, sem az ENSZ-tagságát - ezt mondta Aleksandar Vučić a csütörtöki brüsszeli tárgyalásokat követően. A szerb elnök kiemelte, készek vagyunk a Szerb Községek Közösségének létrehozására, Szerbia békét akar, és előrelépést kell elérnünk.

Vučić aláhúzta, a dokumentum, amit október 21-én vettek át Belgrádban, az jó alapot biztosít a jövőt illetően. A Szerb Községek Közösségének létrehozására vonatkozik, részletekről nem beszélhetek, ebben állapodtunk meg - fogalmazott a szerb elnök. Hozzátette, tudjuk, mik a mi kötelezettségeink, és közel vagyunk az energetikai kérdésekről szóló megállapodáshoz is.

Brüsszel
Koszovó

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.
13:57, Frissítve: 16:16

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.