Ugrás a tartalomra

Vučić: Egyre több befektető érkezik Szerbiába

2017.08.18
14:43
2024.03.19
08:32
A szerbiai gazdaság folyamatos fejlődésének köszönhetően többé nem lesz érvényes az országra az a szerb közmondás, hogy „što južnije to tužnije” – azaz délebbre lehangolóbb...

Így nyilatkozott Aleksandar Vučić Vladičin Han mellett, a török Teklas cég alapkőletételénél. Szerbia államfője elmondta: egyre több befektető érkezik a nyugat-balkáni államba, ami bizonyítja, hogy a beruházók is érzik, hogy Szerbia nem a „majdok” hanem a tettek országa. A Teklas vállalat mintegy 1500 dolgozót alkalmazna, ami hozzájárul a munkanélküliség további csökkentéséhez.

Vučić arra is rámutatott, hogy a legfrissebb adatok szerint 10,5 százalék az állástalanok száma az országban. Ez pedig rekordadatnak számít, hiszen sosem volt még ilyen alacsony a munkanélküliség Szerbiában – emelte ki az elnök.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Azt gondolom, hogy örökké sok munkánk lesz. Mivel, ha sokat álmodnak és magas célokat tűznek ki, és ha nincs gond a költségvetéssel, ha többlettel számolhatnak, akkor lehet az ilyen dolgokról gondolkodni. Nagy szerződésekről és munkákról.”

Aleksandar Vučić
befektetők
Szerbia
Vladičin Han

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.